New post
Avatar
0

 I did the April Fools Day upgrade today on April 1st.... I got through the install and then tried running the program, which worked fine.   When I opened a score I was working on I got a messed up presentation of work I have completed.... it is a mess... can someone tell me what is going on... how do I fix it? 

My PC is a Windows 10
My Finale Version is 25.3.0.276

For some reason the old version 214.5 is still installed.   I'm concerned that I've done a wrong installation and hoping it is just a setting that needs to be change. 

This is what I'm seeing.... not good

6 comments

Date Votes
Avatar
0

Check your default music font, make sure it's set to Maestro. If it is set to Maestro, then check and make sure the Maestro font is installed on your computer.

Comment actions Permalink
Avatar
0

Your program is not using the correct music font (Maestro). When you downloaded, did you do the full download (including Garritan too, if you want to use the instruments)? 

 

Open the Edit > Document Options and see what font it points to.

 

 

There is nothing wrong with leaving Finale 2014.5 installed, but do not try to share its folders to save space. Best to use the custom locations in the install program.

Comment actions Permalink
Avatar
0
  • The default font is set to Maestro
  • I selected all three option when I did the install... and I'm pretty sure Garritan was one of the options
  • I've included an Image below of Document Options
  • Thanks for the folder share advice.... 
  • when I open the older version... I now see the same images being presented in my notations.
  • I'm still reading and trying to figure out what the install did.
  •  

 

 

Comment actions Permalink
Avatar
0

I just now notice the error selecting font "maestro", using "wingdings"  I think that is the problem.... It is not listed in the font list.  Can you help me get it in there....? 

Comment actions Permalink
Avatar
0
Comment actions Permalink
Avatar
0

Thank you for your assistance... of the first two responses I was able see that I in fact did not get the font's installed correctly.   I reinstalled them and it works perfectly.   I appreciate your help....

 

Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.