New post
Avatar
0

Windows 10 version 1909 (OS Build 18363.1016)

Finale Version 26.3.1.520

On VST Playback with GPO (others not tested) the playback starts and plays correctly, but the cursor does not start moving until several bars later. This happens in Scroll and Page view. The result is that if you are trying to follow the score during playback, the page turns are several measures late.

Please advise

 

7 comments

Date Votes
Avatar
0

Check that the Sample Rate in MIDI/Audio > Device Setup > Audio Setup is the same as the setting for your sound card (or system).

Comment actions Permalink
Avatar
0

Thanks much. They match. Got another idea?

Comment actions Permalink
Avatar
0

Well, grasping at straws now (especially since you've probably already tired some or all of these):

 

  1. Restart Finale.
  2. Reboot the computer
  3. Reinstall Finale
  4. Use the "Submit a request" link at the top of the page to send your file to Finale Support.
Comment actions Permalink
Avatar
0

thanks for the word. I appreciate it as I stumble along :)

 

Comment actions Permalink
Avatar
0

I am having the exact same issue. Any update on a solution? Thanks

 

Comment actions Permalink
Avatar
0

From Finale Support:

"At this time, there is a lag issue with Finale v26 on Windows computers. To see if this is what you are running into, can you let me know if you are using the Spacebar + Click to playback your document? If so, there is a workaround that will allow you to use this same process successfully while we are working on this issue. To do this, you will just need to click click start from the playback controls first and then continue to use the spacebar + Click method. "

This has worked fine for me.

jc

Comment actions Permalink
Avatar
1

Thank you. That did the trick.

 

Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.